艢roda, 01.05.2024 322

 

Pliki cookies 01:37
Serwis korzysta z plik贸w cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do cel贸w statystycznych, realizacji us艂ug i reklamowych. Korzystaj膮c z naszych stron bez zmiany ustawie艅 przegl膮darki b臋d膮 one zapisane w pami臋ci urz膮dzenia. Wi臋cej informacji na temat zarz膮dzania plikami cookies znajdziesz w Polityce prywatno艣ci.
Reklama

Zaproszenie na Swi阾o Pierog體 w Paszowicach

Zapraszamy wystawc體


Gminny O秗odek Kultury w Paszowicach zaprasza wystawców do udzia硊 w szóstym ju i阠ie Pierogów, które odb阣zie si niedziel, 25 sierpnia, pocz眛ek o godzinie 12. Najbardziej serdecznie zapraszamy oczywi禼ie gospodynie z domowymi, pysznymi pierogami, ale równie ch阾nie zaprezentujemy inne produkty lokalne: chleby, miody, sery, ciasta, a tak縠 wyroby r阫odzie砤 artystycznego z terenu Krainy Wygas硑ch Wulkanów. Zg硂szenia wystawców przyjmowane s pod nr telefonu 76 870 11 13 albo osobi禼ie w GOK w Paszowicach.
Zapraszamy!




Regulamin konkursów organizowanych podczas 6. i阾a Pierogów w Paszowicach
25 sierpnia 2013 r.
Turniej Lepienia Pierogów na czas
  1. W turnieju bior udzia 3 – osobowe reprezentacje so砮ctw, stowarzysze i innych organizacji.
  2. Reprezentacja przywozi ze sob: strój dla ka縟ego uczestnika (obowi眤kowe nakrycie g硂wy), wa砮k, stolnic, 禼iereczki, ew. misk do zarobienia ciasta.
  3. Organizatorzy zapewniaj ka縟ej dru縴nie: stó, dzbanek z wod, szklank, 硑縠czki (3 szt.) oraz m眐 (2 kg), misk z farszem (ok. 2 kg), jajka, sól, olej.
  4. Zadaniem uczestników jest z otrzymanych sk砤dników ulepienie w jak najkrótszym czasie pierogów jednakowej wielko禼i (forma od szklanki). Zwyci昕a ta dru縴na, która najszybciej zu縴je ca硑 farsz i wykona najwi阫sz liczb pierogów.
  5. Nad przebiegiem czuwa b阣zie Komisja Konkursowa z硂縪na z przedstawicieli Dolno秎眘kiej Izby Rolniczej, Urz阣u Marsza砶owskiego, DODR, Organizatora.
  6. Komisja ocenia b阣zie równie staranno舵 wykonania pierogów, przyznaj眂 punkty ujemne za pierogi nierówne, 糽e sklejone i z innymi wadami.
  7. Laureaci 1 – 3 miejsca otrzymaj nagrody rzeczowe, a laureaci 1 miejsca dodatkowo statuetki 秝. Jacka.
Konkurs na Najsmaczniejsze Pierogi
Ocena Komisji Konkursowej
  1. Uczestnicy konkursu przygotuj do degustacji maximum 3 rodzaje pierogów. Z gotowymi wyrobami nale縴 zg硂si si w dniu 25 sierpnia do godziny 13. do Organizatorów Konkursu w celu rejestracji i nadania numeru.
  2. Prezentacja wizualna pierogów i degustacja odbywa si w Biurze Organizacyjnym w Gminnym O秗odku Kultury.
  3. Pierogi powinny by odpowiednio opisane (nazwa, sk砤d).
  4. Porcja przeznaczona do degustacji przez Komisj powinna sk砤da si co najmniej z 6 pierogów.
  5. Pierogi ocenia b阣zie niezale縩a Komisja, z硂縪na z przedstawicieli m. in. Urz阣u Marsza砶owskiego, Dolno秎眘kiej Izby Rolniczej, O秗odka Doradztwa Rolniczego, LGD Partnerstwo Kaczawskie, bior眂a pod uwag: farsz, smak i plastyczno舵 ciasta, oryginalno舵 przepisu i sposób podania.
  6. Laureaci 1 – 3 miejsca otrzymaj nagrody rzeczowe, a laureaci 1. miejsca dodatkowo statuetki 秝. Jacka.
Nagroda Publiczno禼i
  1. Uczestnicy konkursu przygotuj do degustacji dowoln ilo舵 i rodzaje pierogów. Udzia w konkursie nale縴 zg硂si w dniu 25 sierpnia do godziny 12.00 do Biura Organizacyjnego Konkursu, w celu wpisania na list i nadania numeru pierogom.
  2. Prezentacja i sprzeda pierogów odbywa si b阣zie na stoisku wystawcy; pierogi powinny by odpowiednio opisane oraz oznaczone numerem Organizatora.
  3. Organizatorzy zapewniaj naczynia jednorazowe (tacki, widelce) do degustacji w ilo禼i 100 sztuk/stoisko.
  4. Pierogi ocenia b阣zie Publiczno舵 festynu, g硂suj眂 za pomoc kuponów konkursowych, sk砤danych w miejscu wyznaczonym przez Organizatora. Kupony do nabycia wraz z plakietkami okoliczno禼iowymi w dniu imprezy. W g硂sowaniu Publiczno禼i liczone b阣 tylko g硂sy oddane na czytelnie i kompletnie wype硁ionych oryginalnych Kuponach Konkursowych, posiadaj眂ych piecz眛k Organizatora na odwrocie, z硂縪nych w dniu 25 sierpnia 2013 roku do urny do godziny 17.00.
  5. Wykonawca, na którego pierogi wp硑nie najwi阠ej kuponów otrzyma Nagrod Publiczno禼i (sprz阾 AGD) oraz statuetk 秝. Jacka.

Komentarze (2)


Prosz臋 zachowa膰 komentarze zgodne z regulaminem oraz zasadami wsp贸艂偶ycia spo艂ecznego i dobrymi obyczajami. Informujemy, 偶e Administratorem poni偶szych danych osobowych jest DJAmedia Sp. z o.o., Piotrowice-Osiedle 16, 59-424 M臋cinka. Dane osobowe zosta艂y przekazane dobrowolnie i b臋d膮 przetwarzane wy艂膮cznie w celu przes艂ania zamieszczenia komentarza na portalu. Bez wyra藕nej zgody dane osobowe nie b臋d膮 udost臋pniane innym odbiorcom danych. Osoba, kt贸rej dane dotycz膮 ma prawo dost臋pu do tre艣ci swoich danych oraz ich poprawiania i usuwania poprzez kontakt z Administratorem: kontakt@jawor24h.pl.

Zaloguj si臋, aby korzysta膰 ze wszystkich funkcji komentarzy.

Dowiedz si臋 wi臋cej

en
en8 sierpnia 2013 o 07:25
a kiedy to i阾o ?
0 Lubi臋 to: 0
Super: 0
Ha ha: 0
Wow: 0
Przykro mi: 0
Wrr: 0
Lubi臋 to! Udost臋pnij
GOK
GOK8 sierpnia 2013 o 17:50
25 sierpnia br. od godziny 12.
0 Lubi臋 to: 0
Super: 0
Ha ha: 0
Wow: 0
Przykro mi: 0
Wrr: 0
Lubi臋 to! Udost臋pnij

Publikowane komentarze s膮 prywatnymi opiniami u偶ytkownik贸w portalu. jawor24h.pl nie ponosi odpowiedzialno艣ci za tre艣膰 opinii.