Logo Jawor24h.pl
KWW Aktywny Powiat

Oświadczenie poseł Elżbiety Witek

Publikujemy treść oświadczenia poseł Elżbiety Witek w sprawie podawanych informacji przez obecnego Wójta Gminy Paszowice odnoszących się do jego przynależności partyjnej w strukturach Prawa i Sprawiedliwości.

© materiał prasowy

Szanowni Mieszkańcy Gminy Paszowice,

W związku z opublikowanym obwieszczeniem Gminnej Komisji Wyborczej z dnia 1 października 2018 r., pragnę poinformować, że decyzją Prezesa Prawa i Sprawiedliwości Pana Jarosława Kaczyńskiego, kończący swoją kadencję Wójt Gminy Paszowice, w dniu 13 września 2018 r. został zawieszony we wszystkich prawach członka PiS, tym samym nie reprezentuje w tych wyborach samorządowych tej formacji politycznej i nie ma prawa posługiwać się symboliką partii Prawo i Sprawiedliwość, ani tym bardziej zamieszczać przy swoim nazwisku informacji, że jest członkiem naszej partii. Pan Wójt został o tym fakcie zawiadomiony pisemnie, a 18 września odebrał korespondencję z decyzją Prezesa Prawa i Sprawiedliwości.

Oświadczam, że jedyną kandydatką Prawa i Sprawiedliwości w wyborach na stanowisko Wójta Gminy Paszowice jest Pani Elżbieta Sowa.

Proszę Państwa o poparcie tej kandydatury w wyborach 21 października.

Elżbieta Witek

Poseł na Sejm RP

Przewodnicząca
Komitetu PiS w Jaworze

Komentarze (12)

Proszę zachować komentarze zgodne z regulaminem oraz zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami. Informujemy, że Administratorem poniższych danych osobowych jest DJAmedia Sp. z o.o., Piotrowice-Osiedle 16, 59-424 Męcinka. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie i będą przetwarzane wyłącznie w celu przesłania zamieszczenia komentarza na portalu. Bez wyraźnej zgody dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom danych. Osoba, której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania i usuwania poprzez kontakt z Administratorem: kontakt@jawor24h.pl.

Zaloguj się, aby korzystać ze wszystkich funkcji komentarzy.

zyga
zyga22 października o 18:23
I zagrał PiS-owi i wszystkim zwolennikom tego ugrupowania na nosie, były i już nowy wójt Sebastian. Nie potrzebował ich poparcia......"znokautował" swoich kontrkandydatów już w pierwszej rundzie... brawo
Janek
Janek 22 października o 13:57
Strasznie się mieszkańcy w Paszowicach przejęli tym oświadczeniem... Bardzo.. Spać nie mogli 😅😅😅
Lubię to! 2
Mieszkaniec gminy Paszowice
Mieszkaniec gminy Paszowice 19 października o 23:40
Lubię to! 6
Ania
Ania Mieszkaniec gminy Paszowice 22 października o 08:55
Potwierdzam, są koleżankami
były mieszkaniec gminy
były mieszkaniec gminy19 października o 10:16
Jedyne co wyszło panu Oszczędzie to wybudowanie sobie domu i wyprzedaż mienia gminy
Lubię to! 5
obserwator
obserwator18 października o 23:43
Liczą się tylko KONKRETY!!! I to jest właśnie konkret, a właściwie konkretna informacja. Panie górą?
boguś
boguś18 października o 22:48
liczy się tylko układ, a Sebastian go zerwał, to musi dostać po nosie! mam nadzieję, że to akurat mu pomoże a nie zaszkodzi
Lubię to! 20
Klara
Klara18 października o 21:16
Jakoś nie zauważyłam na plakatach wyborczych Oszczędy symboliki PISu więc po co to oświadczenie?
Lubię to! 14
Bb
Bb18 października o 19:20
W niełaskę popadł Pan Wójt.....
Lubię to! 1
Casanova
Casanova18 października o 19:04
Liczą się tylko Kobiety :-):-):-)
Lubię to! 2
Alvaro
Alvaro18 października o 18:57
Liczą się tylko Kobiety :-):-):-)
Lubię to! 4
Solero
SoleroAlvaro19 października o 11:22
Nie
Lubię to! 4
Reklama

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. jawor24h.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Więcej wiadomości

Ostatnie opinie

jawor24h.pl

Największy portal informacyjny w powiecie jaworskim. Znajdziesz tutaj najświeższe informacje, zdjęcia oraz filmy z Jawora i okolic.