Na spotkaniu można się było dowiedzieć m.in., że sól w codziennej diecie zastąpić można solą himalajską, która jest mniej szkodliwa. Ponadto uczestnicy otrzymali przepis na domową Vegetę, dzięki któremu wyeliminuje się glutaminian sodu (MSG lub E621) - substancję wzmacniającą smak, mogącą wywoływać niekorzystne objawy fizjologiczne, takie jak odrętwienie, osłabienie, palpitację, zaburzenia koncentracji.
W trakcie spotkania w sali zapachniało ziołami: tymiankiem, rozmarynem, kurkumą. Uczestnicy dowiedzieli się, które zioła, jak np. głóg czy karczoch, wspomagają układ krążenia.
Aleksandra Dziuba podzieliła się swoją wiedzą na temat ziołolecznictwa oraz przypraw w diecie, która z pewnością zainspiruje słuchaczy do zdrowszego i smaczniejszego przyrządzania potraw.
Spotkanie zorganizował Klub Promocji Zdrowia.