Czwartek, 25.04.2024 356

 

Pliki cookies 06:39
Serwis korzysta z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych, realizacji usług i reklamowych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Reklama

Firma z Jawora doceniona przez polski rynek spożywczy

Premium Distribution zostało laureatem certyfikatu „Dobry Produkt 2016” w kategorii produkt innowacyjny. Jaworskie przedsiębiorstwo otrzymało nagrodę za produkt C–Borg Food czyli samopodgrzewające się danie.

Prestiżowe wyróżnienie zostało wręczone 17 października podczas największej w Polsce sektorowej debaty – IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. Gratulujemy tak ogromnego sukcesu i pomysłu na udany biznes! 

Produkt survivalowy C-Borg Food został oceniony jako pierwszy na sesji „Innowacje na start – prezentacje innowatorów i start-upów przed Forum Ekspertów”. Koncepcja samopodgrzewającego się, pełnowartościowego dania, które dzięki reakcji wewnątrz opakowania po maks. 8 min jest gotowe do spożycia bez użycia wody, prądu, ognia czy gazu, zyskała bardzo pozytywne opinie loży ekspertów.

Nie wiem, jak to działa, ale pomysł jest rewelacyjny. Szukam czegoś, co ma tak dużą wartość dodaną, i nie znajduję – chwalił produkt Marian Owerko, przewodniczący rady nadzorczej Bakalland i ekspert Forum Ekspertów na FRSiH. Jednocześnie zasugerował zmianę nazwy, która jego zdaniem nie koresponduje zbyt dobrze z żywnością.

Uwagi dotyczące zarówno innowacyjności produktu, jak i nazwy podzielił Stefan Golonka, ekspert branży spożywczej. – Miałem szczęście spróbować C-Borga i rzeczywiście jest to dobre, nieprawdopodobnie innowacyjne, łatwe i wygodne – ocenił. Ekspert zdradził też, że wraz z innymi osobami oceniającymi ten produkt zastanawiał się nad jego ceną, gdyż sama konstrukcja nie wygląda na tanią.

Prezentację produktu przestawiły Jolanta Hauzer, prezes Zarządu, Premium Distribution Sp. z o.o. oraz Urszula Sawicka, dyrektor marketingu C-Borg Company Sp. z o.o. 

C-Borg Food to duże kawałki mięsa z kaszą lub ryżem i warzywami w samopodgrzewającej się puszce. Receptury pochodzą z 1920 roku. Produkt nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków i wytwarzany jest głównie z polskich surowców. Cena produktu wynosi ok. 25 zł. Samopodgrzewające się danie zostało nagrodzone certyfikatem „Produkt Innowacyjny” podczas Gali IX Forum RC-Bynku Spożywczego i Handlu 2016.

Na zdjęciach Pani Jolanta Hauzer, Prezes Zarządu Premium Distribution Sp. z o.o. podczas ceremonii wręczania nagród oraz zdjęcie wyróżnionego produktu C–Borg Food.

Źródło: portalspozywczy.pl

Komentarze (0)


Proszę zachować komentarze zgodne z regulaminem oraz zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami. Informujemy, że Administratorem poniższych danych osobowych jest DJAmedia Sp. z o.o., Piotrowice-Osiedle 16, 59-424 Męcinka. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie i będą przetwarzane wyłącznie w celu przesłania zamieszczenia komentarza na portalu. Bez wyraźnej zgody dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom danych. Osoba, której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania i usuwania poprzez kontakt z Administratorem: kontakt@jawor24h.pl.

Zaloguj się, aby korzystać ze wszystkich funkcji komentarzy.

Dowiedz się więcej

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. jawor24h.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.