Prestiżowe wyróżnienie zostało wręczone 17 października podczas największej w Polsce sektorowej debaty – IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. Gratulujemy tak ogromnego sukcesu i pomysłu na udany biznes!
Produkt survivalowy C-Borg Food został oceniony jako pierwszy na sesji „Innowacje na start – prezentacje innowatorów i start-upów przed Forum Ekspertów”. Koncepcja samopodgrzewającego się, pełnowartościowego dania, które dzięki reakcji wewnątrz opakowania po maks. 8 min jest gotowe do spożycia bez użycia wody, prądu, ognia czy gazu, zyskała bardzo pozytywne opinie loży ekspertów.
– Nie wiem, jak to działa, ale pomysł jest rewelacyjny. Szukam czegoś, co ma tak dużą wartość dodaną, i nie znajduję – chwalił produkt Marian Owerko, przewodniczący rady nadzorczej Bakalland i ekspert Forum Ekspertów na FRSiH. Jednocześnie zasugerował zmianę nazwy, która jego zdaniem nie koresponduje zbyt dobrze z żywnością.
Uwagi dotyczące zarówno innowacyjności produktu, jak i nazwy podzielił Stefan Golonka, ekspert branży spożywczej. – Miałem szczęście spróbować C-Borga i rzeczywiście jest to dobre, nieprawdopodobnie innowacyjne, łatwe i wygodne – ocenił. Ekspert zdradził też, że wraz z innymi osobami oceniającymi ten produkt zastanawiał się nad jego ceną, gdyż sama konstrukcja nie wygląda na tanią.
Prezentację produktu przestawiły Jolanta Hauzer, prezes Zarządu, Premium Distribution Sp. z o.o. oraz Urszula Sawicka, dyrektor marketingu C-Borg Company Sp. z o.o.
C-Borg Food to duże kawałki mięsa z kaszą lub ryżem i warzywami w samopodgrzewającej się puszce. Receptury pochodzą z 1920 roku. Produkt nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków i wytwarzany jest głównie z polskich surowców. Cena produktu wynosi ok. 25 zł. Samopodgrzewające się danie zostało nagrodzone certyfikatem „Produkt Innowacyjny” podczas Gali IX Forum RC-Bynku Spożywczego i Handlu 2016.
Na zdjęciach Pani Jolanta Hauzer, Prezes Zarządu Premium Distribution Sp. z o.o. podczas ceremonii wręczania nagród oraz zdjęcie wyróżnionego produktu C–Borg Food.
Źródło: portalspozywczy.pl