W tym okresie ogromną popularnością cieszy się mięso z dzika, jelenia czy sarny. Dlatego też Hotel i Restauracja Magnolia postanowiła uczcić ten czas, organizując od 1 do 3 grudnia Łowiecki Weekend, podczas którego wszyscy goście będą mieli możliwość spróbowania prawdziwej dziczyzny.
W pierwszy weekend grudnia Hotel i Restauracja Magnolia przygotowała specjalne menu, które zostało oparte o mięsa pochodzące z polskich lasów. W menu znalazł się na przykład aromatyczny schab z jelenia, podany z sosem ze świeżych owoców leśnych, czy eskalopki z dzika w sosie cafe de paris z konfiturą z czerwonej cebuli. Nie zabraknie również klasyków, takich jak sycący strogonow z mięsem z dziczyzny, podany w chlebku. Dodatkowo dla wszystkich chętnych czekać będą aromatyczne nalewki i alkohole, których historia opiera się na tradycji łowieckiej.
„Uwielbiamy smak dziczyzny i mając możliwości, aby przekazać nasze smaki gościom - z ogromną chęcią to czynimy! Chcemy też pokazać, że dziczyzna niekoniecznie musi być czymś, na co można sobie pozwolić od czasu do czasu z racji ceny. Dlatego też zapraszamy wszystkich na Łowiecki Weekend do naszej restauracji. Każdego ugościmy doskonałym jedzeniem, alkoholem oraz przekażemy mały upominek na zakończenie wizyty u nas” - powiedział nam jeden z organizatorów Łowieckiego Weekendu
Hotel i Restauracja Magnolia to stosunkowo nowe miejsce na jaworskiej mapie gastronomicznej i hotelowej. Otwarty w lipcu kompleks, w którym goście znajdą 49 miejsc noclegowych oraz nową restauracje sąsiadują ze swoją starszą siostrą, która od ponad 10 lat organizowała niezliczone imprezy, wesela w Jaworze. Restauracja hotelowa opiera swoją kartę na sezonowym menu, zmienianym co 3 miesiące i wykorzystujące składniki, które są w danym sezonie najświeższe.
Restauracja czynna codziennie od godziny 15 do 22 (podczas Łowieckiego Weekendu czynna do ostatniego klienta)
Rezerwacje stolików na Łowiecki Weekend można dokonywać za pośrednictwem:
- maila - info@magnoliajawor.pl
- bądź telefonicznie - 734 800 008